Pellegrini sa podpísal pod „Ficovu drahotu“, konsolidačný balíček podľa progresívcov poškodí ľudí a šetriť sa ide aj na ich zdraví

18. októbra 2024 Slovensko

Máte plný byt nepotrebných vecí ? Predajte tu a teraz PREDAŤ TERAZ Som dôveryhodný a spoľahlivý súkromný veriteľ; Poskytujem pôžičky firmám a fyzickým osobám. Hľadáte podnikateľskú pôžičku, osobnú pôžičku, pôžičku na bývanie, pôžičku na auto, študentskú pôžičku, pôžičku na konsolidáciu dlhu, nezabezpečenú pôžičku a rizikový kapitál? Ak vám banka alebo finančná inštitúcia odmietla pôžičku z jedného alebo viacerých dôvodov. Ste na správnom mieste pre vaše úverové riešenia. Pre viac info. kontaktujte ma na bilekjan995@gmail.com

18.10.2024 (SITA.sk) – Prezident Peter Pellegrini sa podpísaním konsolidačného balíčka vlády podpísal pod “Ficovu drahotu“. Uviedol to v piatok na tlačovej besede predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka.

Ako zdôraznil, konsolidačný balíček poškodí ľudí, je asociálny, bude škrtiť slovenskú ekonomiku a povedie k zhoršovaniu životnej úrovne, lebo všetko bude drahšie.

Pellegrini ide proti sľubom

Namiesto toho, aby vláda poctivo šetrila na sebe a výdavkoch štátu, tak išla takou cestou, že bremeno konsolidácie prehodila na občanov. Ja som vnímal, že Peter Pellegrini má k tomu kritický prístup, ale dnes sa ukázalo, že podpíše všetko, čo mu vláda predloží. Ide úplne proti tomu, čo pred voľbami sľuboval ľuďom,” povedal Šimečka a pripomenul, že Pellegrini hovoril, že konsolidácia nemôže ísť na úkor životnej úrovne ľudí a na úkor ekonomického rastu.

Možno si pamätáte na sľuby strany Hlas z predvolebnej kampane ako miliarda do regiónov, lacnejšie potraviny, zníženie platov politikov. Dnes je Pellegrini prezidentom a podpisuje zákony, ktoré idú úplne proti týmto sľubom,” podotkol Šimečka.

Protirodinná konsolidácia

Europoslanec za PS Ľudovít Ódor dodal, že prezident podpísal protirodinnú konsolidáciu. Podľa neho platí slovo solidarita pre Ficovu vládu len v prípade ich kumpánov a kamarátov.

V zásade, už to nie je ani sociálna, a ani demokracia. Hulvátsky si zvýšili platy a pán prezident si pýta v rozpočte o päť miliónov eur viac, ako mala pani prezidentka Zuzana Čaputová. Ja neviem, či zdraželi tašky, alebo kupujú maslo,” povedal Ódor.

Konsolidačný balíček je babrácky pripravený

Poslanec PS Štefan Kišš doplnil, že celý konsolidačný balíček je neodborne a babrácky pripravený. Podobne ako pri novele Trestného zákona, aj v tomto prípade už vláda chystá opravu, pretože ako Tibor Gašpar (Smer-SD) avizoval, chystá sa novela transakčnej dane.

Dokonca odborári sa chystajú protestovať proti sociálno-demokratickej vláde – to je absurdná situácia,” podotkol.

Ide sa šetriť na zdraví

Podpredseda Výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo Oskar Dvořák (PS) zdôraznil, že prezident Pellegrini svojím podpisom konsolidačného balíčka ukázal pacientom a zdravotníkom, že zdravotníctvo nie je prioritou a ide sa šetriť na zdraví. Sekanie zdrojov si totiž zaplatia samotní pacienti.

Príde mi ironické, že sociálni demokrati tu vytvárajú zdravotníctvo pre bohatých. Kto si zvýšené poplatky a doplatky nebude môcť dovoliť, tak sa k lekárom nedostane a bude tým trpieť jeho zdravie,” poukázal a dodal, že už teraz vidíme rast cien liekov, dietetických potravín a zdravotníckych pomôcok. Napríklad potraviny pre celiatikov už zdraželi o polovicu, poplatky v ambulanciách nikto nereguluje.

Máme tu doslova poplatkové eldorado. Dokonca unikli dokumenty z vlády, že zvažujú ďalšie nové poplatky, napríklad za recept,” uviedol Dvořák. Ako neracionálne mu príde aj šetrenie na zdravotníkoch, ktorých bude odchádzať do zahraničia stále viac.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), konsolidácia verejných financií, Konsolidačný balíček, Predseda Progresívneho Slovenska, Prezident Slovenskej republiky, transakčná daň, Zdravotníctvo
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini sa podpísal pod „Ficovu drahotu“, konsolidačný balíček podľa progresívcov poškodí ľudí a šetriť sa ide aj na ich zdraví © SITA Všetky práva vyhradené.

Máte plný byt nepotrebných vecí ? Predajte tu a teraz PREDAŤ TERAZ

Only members can leave comments. Prihlásiť sa alebo Register!