Zápas slovenských futbalistiek s Walesom sledoval rekordný počet fanúšikov, tréner Kopúň verí v návrat do Popradu

26. októbra 2024 Futbal

Máte plný byt nepotrebných vecí ? Predajte tu a teraz PREDAŤ TERAZ Som dôveryhodný a spoľahlivý súkromný veriteľ; Poskytujem pôžičky firmám a fyzickým osobám. Hľadáte podnikateľskú pôžičku, osobnú pôžičku, pôžičku na bývanie, pôžičku na auto, študentskú pôžičku, pôžičku na konsolidáciu dlhu, nezabezpečenú pôžičku a rizikový kapitál? Ak vám banka alebo finančná inštitúcia odmietla pôžičku z jedného alebo viacerých dôvodov. Ste na správnom mieste pre vaše úverové riešenia. Pre viac info. kontaktujte ma na bilekjan995@gmail.com

26.10.2024 (SITA.sk) – Slovenské futbalové reprezentantky uspeli v úvodnom zápase 1. kola play-off o postup na budúcoročné ME vo Švajčiarsku. Zverenky trénera Petra Kopúňa zvíťazili v Poprade nad Walesankami 2:1 a vytvorili si nádejnú pozíciu pred odvetou na trávniku súpera. O presné zásahy reprezentácie SR sa postarali Martina Šurnovská v 49. minúte a Mária Mikolajová v 58. minúte. V drese hostí sa strelecky presadila Ffion Morganová, ktorá skórovala v predposlednej minúte riadnej hracej doby.

Sme radi, že sme doma vyhrali. Vedeli sme, že v podstate je to najlepší tím z B-skupiny. Som šťastný, že sa nám podarilo dať dva góly a máme výhodu pred odvetou. Mal som sen, no ten inkasovaný mi to pokazil. Ale berieme aj taký výsledok proti tomuto súperovi a uvidíme, čo dokážeme ponúknuť tam,“ zhodnotil pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu kormidelník Kopúň.

Hetrik si nechá na inokedy

Martina Šurnovská mala už v prvom polčase minimálne dve vyložené šance, z ktorých mohla skórovať. Nakoniec sa jej to podarilo až štyri minúty po zmene strán.

Zvíťazili sme zaslúžene. Darilo sa nám hrať na brejky, po zisku lopty sme hrali dopredu čo najrýchlejšie a vychádzalo nám to. Pri góle som bola v správny čas na správnom mieste. Mám to natrénované, vďakabohu mi to tam padlo. Správne nás to ‚nahecovalo‘ a pridali sme aj druhý gól. Mohla som streliť aj hetrik, ale ten si nechám na inokedy,” zhodnotila Šurnovská v mixzóne po zápase.

Rekord v počte fanúšikov

Duel v Národnom tréningovom centre pod Tatrami sledovalo rekordných 2013 divákov. Podľa kouča výberu Slovenska aj to zohrávalo v zápase mimoriadne dôležitú úlohu.

Fantázia, veľmi pekne ďakujem. Som šťastný, že konečne prišla taká kulisa, za ktorú sa nemáme prečo hanbiť. Úprimne, bol som nervózny z toho, ako ich potešíme a aký výkon podáme. Som veľmi rád, že to takto dopadlo. Týmto výsledkom sme ukázali, že ženský futbal si zaslúži rešpekt aj u nás.”

Doteraz najviac divákov na zápas Sloveniek prišlo na štadión v Žiline v roku 2013, na súboj kvalifikácie MS 2015 proti favorizovanému Nemecku (0:6) zavítalo pod Dubeň 1128 divákov. Rekord spred deviatich rokov bol v piatok prekonaný takmer o tisíc fanúšikov.

Odveta

Odveta je na programe v utorok 29. októbra od 20:15 h v Cardiffe. Víťazky tohto dvojsúboja sa vo finále play-off stretnú s lepšími z dvojice Gruzínsko – Írsko. Veľmi pravdepodobne to budú Írky, ktoré uspeli v úvodnom meraní síl u súperiek vysoko 6:0.

Verím, že sa do Popradu ešte vrátime. Toto družstvo si to zaslúži. Niektoré hráčky si siahli na úplné dno síl, preto bude mimoriadne dôležitá regenerácia,“ uzavrel tréner SR.

Viac k témam: reprezentácia, ženský futbal
Zdroj: SITA.sk – Zápas slovenských futbalistiek s Walesom sledoval rekordný počet fanúšikov, tréner Kopúň verí v návrat do Popradu © SITA Všetky práva vyhradené.

Máte plný byt nepotrebných vecí ? Predajte tu a teraz PREDAŤ TERAZ

Only members can leave comments. Prihlásiť sa alebo Register!