Rastúca chudoba je podľa PS Ficovou vizitkou, po prvom roku vlády sa lepšie žije len členom koalície 

26. októbra 2024 Slovensko

Máte plný byt nepotrebných vecí ? Predajte tu a teraz PREDAŤ TERAZ Som dôveryhodný a spoľahlivý súkromný veriteľ; Poskytujem pôžičky firmám a fyzickým osobám. Hľadáte podnikateľskú pôžičku, osobnú pôžičku, pôžičku na bývanie, pôžičku na auto, študentskú pôžičku, pôžičku na konsolidáciu dlhu, nezabezpečenú pôžičku a rizikový kapitál? Ak vám banka alebo finančná inštitúcia odmietla pôžičku z jedného alebo viacerých dôvodov. Ste na správnom mieste pre vaše úverové riešenia. Pre viac info. kontaktujte ma na bilekjan995@gmail.com

26.10.2024 (SITA.sk) – Po prvom roku Ficovej vlády sa lepšie žije len členom vlády, ľuďom sa žije horšie. Tvrdí to opozičné Progresívne Slovensko (PS) pri odpočte krokov vlády v ekonomickej a sociálnej oblasti. Poukazuje na to, že pre vyššiu DPH bude všetko drahšie.

Vláda nás ešte viac zadlžuje a dusí ekonomiku nezmyselnou transakčnou daňou. V celej V4 sme najhorší v čerpaní eurofondov a napriek tomu si oni kráľovsky zvýšili platy a udelili renty,“ uviedol predseda PS Michal Šimečka.

Vláda nesplnených sľubov

Podľa neho je to vláda nesplnených sľubov, v PS preto spustili kampaň zameranú na sklamaných voličov koalície. Europoslanec Ľudovít Ódor zdôraznil, že vláda neprijala žiadne opatrenia pre podporu ekonomického rastu či zvýšenie životnej úrovne regiónov.

Ministri asi súťažia v tom, ktorý rezort dokáže viac zaostávať. Premiérskou témou nie je zdravotníctvo, školstvo ani sociálne veci, ale Robert Fico,“ myslí si Ódor. Podľa neho vláda nezvláda ani čerpanie peňazí, ktoré dostáva Slovensko z Európskej únie.

Mladých ľudí vyháňajú za hranice a neponúkajú im žiadnu perspektívu zlepšenia situácie,” uviedol europoslanec.

Sociálni netvori

Podľa poslanca Národnej rady Štefana Kišša robí vláda presný opak toho, čo sľubovala pred voľbami a namiesto sociálnych istôt ľuďom doručila Ficovu drahotu, ktorá bude trojčlennú rodinu stáť ročne 920 eur.

Namiesto lacnejších potravín doručili antisociálny rozpočet, ktorý sa dotkne najohrozenejších skupín a ceny potravín budú kvôli inflácii rásť rýchlejšie ako všetko ostatné. Sľubovali si zmraziť platy, no tie si ešte zdvojnásobili. Na platy a životnú úroveň bežných ľudí kašlú. Sociálni netvori by rozpočet a konsolidáciu nerobili inak,” povedal Kišš.

Chodiace peňaženky

Podpredsedníčka PS Simona Petrík poukázala na alarmujúce štatistiky o raste počtu ľudí, ktorí sú na Slovensku ohrození chudobou a dodala, že čísla budú ešte rásť. Zásadné zvýšenie DPH ožobračí podľa nej práve jednorodičovské domácnosti, mnohopočetné rodiny či najchudobnejších dôchodcov.

„‚Sociálny demokrat’ Fico vládne na Slovensku už štrnásty rok a rastúca chudoba je jeho vizitkou. Sociálny dialóg umiera a proti vláde sa po roku búria nielen zamestnávatelia, ale aj odbory a samosprávy. Ľudia sú pre túto vládu zjavne len chodiace peňaženky. A už o chvíľu v nich nemusia mať nič,” uzavrela Petrík.

Viac k témam: DPH daň z pridanej hodnoty, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), konsolidácia, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Rastúca chudoba je podľa PS Ficovou vizitkou, po prvom roku vlády sa lepšie žije len členom koalície  © SITA Všetky práva vyhradené.

Máte plný byt nepotrebných vecí ? Predajte tu a teraz PREDAŤ TERAZ

Only members can leave comments. Prihlásiť sa alebo Register!